Reacties

Laat hier uw reactie achter. Na moderatie wordt uw bericht geplaatst. Dit in verband met de hoeveelheid spam die binnenkomt.

Heeft u vragen of opmerkingen voor Stichting Veers Erfgoed, ga dan naar de contact pagina en stuur ons een berichtje.

24 reacties op “Reacties

 1. Beste redactie. Heeft iemand nog aanvullende informatie ,foto’s over mijn opa, Kees Verhagen en zijn echtgenote Tonnie van Seters, die ik nooit heb gekend vanwege vroegtijdig overlijden. Zij woonden in de jaren ‘40/‘50 in het nog bestaande witte huis aan de Haven 14. Ze hadden een groot gezin. Mijn moeder heet Nel Verhagen. Mijn opa was schipper en had een vrachtboot. Ik heb later wel eens gehoord dat hij ook Sint Nicolaas was in Raamsdonksveer ? Ik heb Huub de Rooij, bij jullie wel bekend, ontmoet die al heel lag in het bovengenoemde huis woont. Deze kon me wel e.e.a. vertellen over de bewoning. Ik zou het leuk vinden als iemand nog andere details weet. P.s. De route over 75 jaar bevrijding was indrukwekkend. Hopende op reactie’s. Mvrgr, Ton Jooren Azurietdijk 124, 4706 BW, Roosendaal. M: 06-55856755, E: ton.jooren@kpnmail.nl Bij voorbaat dank.

 2. Ik mis liedjes als
  Wai joengens oit t ferse Binnenlaand

  Het Fer ja min durpke zo ist er mar een

  Hebben jullie daar de tekst van?

  Groet Pieter

 3. Mogelijk een leuk weetje:
  Rond 1900 was Maria Hubertina Dohmen de vroedvrouw van Raamsdonk, vooral Raamsdonksveer. Zij ondertekende alle aktes met M.H. Dhomen. Bij en na haar huwelijk tekende zij met M.H. Dohmen. Bij het huwelijk is de geboorteakte gebruikt om de huwelijksakte op te stellen. Daarbij bleek dat zij tot haar huwelijk met Joseph Peters in 1910 een verkeerde achternaam heeft gebruikt. In haar geboorteakte uit Maasniel staat inderdaad Dohmen.

 4. Op de site van bijnamen staat “ het speciekarretje “ dit is Adrianus Hendrikus van Gerwen,
  van beroep metselaar. gehuwd met Adriana Maria v.d. Oetelaar.
  vader van meester Frans van Gerwen

 5. Beste,

  Is hier iemand bekend met het verborgen bruggetje achter de Nionplas (Zandput)?
  Het betreft een betonnen bruggetje dat helemaal verborgen ligt onder het onkruid.
  Laatst heb ik hier nog een Geocache aangetroffen. Bekend van het spel Geocaching.

  Bruggetje is te vinden naast een inham aan de Donge. Coördinaten op Google maps zijn: 51°40’59.5″N 4°51’52.4″E
  51.683195, 4.864548

  Waar heeft dit bruggetje voor gediend? Kom er graag meer over te weten.

 6. Beste Erfgoed-mensen, Ik zie dat in jullie sjop het boek ‘Bevrijd, maar niet vrij’ als uitverkocht staat genoteerd. Er zijn overigens nog ruim 700 exemplaren te koop via http://www.versehoeven.nl
  Een aanpassing stel ik zeer op prijs.
  met een hartelijke groet en de beste wensen voor het 16e Veers Erfgoed jaar.
  Chris Verhoeven

 7. Beste Jan Fens, u hebt helemaal gelijk dat Han de Beer niet het laatste huis was aan de Dubbeldamstraat, hij woonde aan het eind van de (ene kant van de) Grote Kerkstraat. De Dubbeldamstraat liep voor 1949 nog een stukje door zoals u ook aangeeft. Zelfs tot Dubbeldamstraat K74, het latere Tuinstraat 5. Hier zou ene Rocus Broeders hebben gewoond. Misschien is daar in het komende weekend in het Henricusgebouw nog tijd voor om hierover een praatje te maken?

 8. In een bericht in de Langstraat van donderdag 29 0ktober stond dat het laatste huis van de Dubbeldamstraat van de timmerwinkel van Han de Beer was,het is altijd interessanter als het een bekent persoon is,maar het is het huis van de fam.P.W. Fens Dubbeldamstraat K 73.
  Later Tuinstraat no.3

 9. Toevoeging Fèrse toal:

  “In de middel”, werd gebezigd door oudere mensen en het betekende “in het midden”.

 10. 8 oktober 2014 heb ik € 10 overgemaakt naar veersergoed tbv herinneringspaal,Ik heb de route waar de herinneringspalen staan langs geweest met namen er op maar ik kon de naam Annie & Gerard koreman nergens vinden. is er misschien iets mis gegaan ?
  Had aangegeven om de naam in de Rembrandlaan of het Spant te plaatsen.
  Mvg G.Koreman

 11. Het woord snuk is niet compleet.
  Agge nouw nù snuk kraigt, dan is dè meer een stoot dan un ruk, tenminste, dà ken.

  Hopelijk kunnen jullie hier mee uit de voeten

 12. heeft u ook foto(s) van de oude st.Theodorusschool
  met vriendelijke Groet
  Theo Broeken

 13. Hallo, allereerst complimenten voor de beschrijving over de oosterhoutse weg. Ik heb daar ook gewoond en ben de jongste dochter van drik den dokter, het klopt echter niet dat hij poppen gemaakt heeft, wel maakte hij fietsen. Dus is hij Drik den dokter en niet de poppendokter. Met vriendelijke groet, Joke van der Avoird Fijneman

 14. Beste, wie kan mij helpen aan informatie (herkomst, bouw etc.) over de houten huizen aan de Beatrixlaan?

  Bij voorbaat dank, M. van Dam

 15. Hallo luitjes,

  Nog even mijn complimenten voor de geweldige organisatie bij de herdenking van de watersnoodramp 1953.
  Jullie hebben het toch maar weer gedaan. Klasse/Super.

  Ton Kuijper.

 16. Geachte mevrouw Doeleman,

  Ik zal de complimenten doorsturen naar de organisatie. Zij zullen u ook meer kunnen vertellen over het openingslied.

  Met vriendelijke groet,
  Antal Adriaanse
  Webredactie Veers Erfgoed

 17. Graag wil ik u complimenteren met de organisatie van de herdenking van de Watersnoodramp, afgelopen vrijdagmiddag en -avond. Het was erg indrukwekkend en prima georganiseerd.
  Onze dochter (9) was aan het begin van de avond al erg geëmotioneerd toen een dame op het amfibievoertuig het openingslied zong en ook ik werd door de tekst erg geraakt. Is dit lied ergens te downloaden of iets dergelijks?
  Met vriendelijke groet,
  Alice Doeleman

 18. Wat was het gisteravond een hele mooie -waardevolle – indrukwekkende avond . Petje af voor alle mensen die deze avond mogelijk hebben gemaakt. Zowel het bestuur van het Veers erfoed als alle vrijwilligers bedankt voor deze gedenkwaardige tocht

 19. Geachte heer van der Rijken,

  Bedankt voor uw bericht. Ik heb uw bericht doorgestuurd. Er wordt binnenkort contact met u opgenomen.

  Het zal u wellicht deugd doen te vernemen dat bij de Brabantse Herdenking Watersnoodramp in de OLV Hemelvaartskerk van donderdagavond door burgemeester van Hees (terecht) aandacht werd besteed aan uw grootvader.

  Met vriendelijke groet,
  Antal Adriaanse
  Webredactie Veers Erfgoed

 20. Beuningen, 31-1-2013.
  Mevrouw/mijnheer,
  Al enkele weken volg ik met belangstelling de berichtgeving over de herdenking van de watersnoodramp van 1 febr 1953.
  Dit zowel op de site van BN De Stem als op Uw site van “Veers erfgoed”.
  Op de eerste plaats wil ik graag zeggen dat U met Uw vereniging veel en goed werk doet, om de herinneringen aan vroeger en aan deze ramp levendig te houden.
  Wat mij een beetje stoort en pijn doet, is de berichtgeving over de man die gestorven is aan een hartaanval, bij het vullen van zandzakken en dus geen direct slachtoffer van de ramp.
  Deze man namelijk is mijn Opa, Jozef (Sjef) Pols.
  Toen woonde hij op Sandoel 41, dus midden in het gebied dat bedreigd werd. Hij hielp toen met het vullen en sjouwen van zandzakken om mensen en dieren in zijn directe omgeving te helpen redden en dat vindt ik best wel bijzonder. En dit op een leeftijd van 71 jaar.
  Op 18-1-2003 stond er in het dagblad “De Stem”een artikel over de ramp en daarin werd mijn Opa ook vernoemd, maar op een manier die hem meer eer aan doet.
  Ik citeer: Op het moment dat burgemeester Prinssen die woorden sprak, was er als gevolg van de watersnoodramp in Raamsdonkveer nog slechts één dode gevallen, het enige slachtoffer van de ramp naar later zou blijken. Het betrof de 71-jarige Jozef Pols, die niet eens door verdrinking om het leven was gekomen, maar heel navrant een min of meer heroïsche dood stierf toen het hart van de oude man het begaf terwijl hij aan het Sandoel hielp bij het sjouwen met zandzakken.

  Dit moest mij als kleinzoon toch even van het hart.
  Met vriendelijke groet,
  Cees van der Rijken, een trotse kleinzoon.

 21. De tentoonstelling over de veteranen,heeft mijn verwachtingen ver overtroffen,geweldig werk wat een werk wat de vrijwilligers hebben verzet.
  Weer kwamen contacten tot stand, die tientallen jaren verbroken waren,en ons terug brachten naar de de klapperbomen en de sawa`s,van toen we nog in de klamboe lagen te dromen van ons vaderland,en keken naar die kleine foto boven het tampatje
  Bedankt Veerserfgoed
  Harrie van Steijn

Reacties zijn gesloten.