‘Koijere by night’ in Raamsdonksveer tijdens de Nacht van de Nacht

De nacht van 29 op 30 oktober is uitgeroepen tot de Nacht van de Nacht. Tijdens dit evenement ontdekt u hoe mooi de nacht is. En vooral: hoe donker de nacht kan zijn. Ook in de gemeente Geertruidenberg zijn er activiteiten rondom de Nacht van de Nacht. Veers Erfgoed verleent haar medewerking aan de nacht van de nacht en verzorgt het ‘koijere by night’ door het centrum van Raamsdonksveer.

In de nacht van 29 op 30 oktober schakelt de gemeente Geertruidenberg de aanstraalverlichting van het gemeentehuis uit. Ook andere bedrijven doven de verlichting om tijdens de Nacht van de Nacht de schoonheid van de nacht beter te ervaren. Daarnaast zijn er activiteiten zoals sterrenkijken met het Dongemond College, een kijkje in de wereld van de uilen en cultuurwandelingen. Voor het ‘koijere by night’ in Raamsdonksveer kunt op 29 oktober om 21.00 uur bij de kiosk op het Heereplein verzamelen. Onder leiding van gidsen van Veers Erfgoed maakt u een wandeling van ongeveer 1,5 uur door het centrum van Raamsdonksveer. Deelname is gratis en kinderen zijn ook van harte uitgenodigd. Voor de kinderen ligt een kleine verrassing klaar.

Wilt u meedoen aan de wandeling? Meld u dan aan bij nachtvandenacht@geertruidenberg.nl. Doe dit voor 26 oktober. Vermeld daarbij met hoeveel personen u wilt deelnemen (hoeveel volwassenen, hoeveel kinderen). De Nacht van de Nacht wordt voor de twaalfde keer georganiseerd door milieu- en natuurfederaties. Op verschillende plaatsen in Nederland kunt u deelnemen aan activiteiten. Bekijk wat er te doen is op www.nachtvandenacht.nl.

Drukwerk