Busplekskes (bushaltes) koijertocht

Op 25 september zijn er ‘koijerroutes’ (wandeltochten) uitgezet door de buurten van Raamsdonksveer. Koijeren is het Veerse woord voor wandelen. In deze routes zijn weetjes, verhalen en herinneringen over deze buurt verwerkt. Tussen 11:00 en 17:00 uur kan oud en jong wandelen door de geschiedenis van Raamsdonksveer. Tijdens een speciale koijertocht door Raamsdonksveer nemen we u mee op pad om ‘te burte’ over de buurt.

busplekken
De koijertochten starten vanuit verschillende ‘busplekskes’. Deze bushokjes in de verschillende buurten zijn de start voor de wandeltochten door de buurt. De busplekskes zijn te vinden op het Sandoel (ter hoogte van de Boterpolderlaan), Grote Kerkstraat (ter hoogte van de Koningstraat, Keizersdijk (ter hoogte van parkeerplaats Boelaars), Prins Hendrikstraat, Julianalaan (ter hoogte van de brandweerkazerne), Heereplein, Het Hoge Veer en Wilhelminalaan (ter hoogte van Koningspark). In de busplekskes kunt u een koijerkaart afhalen. Deze koijerkaart wijst u de weg en laat zien op welke plekken de OIP’s zijn. De Koijerkaart is gratis. Voor kinderen is er op de Koijerdag ook een route met opdrachten uitgezet. Kinderen kunnen Olifaantjes vaine (vaine is het Veerse woord voor vinden). Bij ieder Olifaantje hoort een vraag die je kunt vinden in het boekje. Het boekje met de vragen en antwoorden is 25 september eveneens te krijgen bij elke busplek op de Koijerroute.

Op de busplekskes zijn naast vrijwilligers van Veers Erfgoed ook de buurtambassadeurs aanwezig. Dit zijn mensen die vroeger – en soms nu nog – in deze buurt gewoond hebben en u alles kunnen vertellen over de betreffende buurt. De busplekskes zijn ook de opstapplaats voor de ‘d’r oep en d’r af bussen’. Tijdens de koijertocht rijden deze busjes langs de busplekskes om u op te halen en te brengen naar de andere routes in Raamsdonksveer. Handig voor als u minder mobiel bent of even de benen wilt strekken tijdens ’t koijeren.

5504