Open Huis in ’t Fruithuisje: Koningstraat, Wilhelminalaan, Oosterhoutseweg en Groenstraat in de schijnwerpers

Veers Erfgoed grijpt in 2016 het jubileum aan om Raamsdonksveer op de kaart te zetten. Elke maand staat een buurt of wijk centraal in ‘t Fruithuisje. Zaterdagmiddag 4 juni – en woensdagmiddag 8 juni – is dat de buurt met daarin de Koningstraat, Groenstraat, Wilhelminalaan en Oosterhoutseweg. Oude en nieuwe bewoners zijn van harte welkom om oude foto’s van deze straten te bekijken én informatie over de voordeuren in deze straten te geven. Samen met u brengen we Raamsdonksveer en deze straten in kaart!

RAAMSDONKSVEER – In 2016 bestaat Veers Erfgoed vijftien jaar. Op 2 en 3 januari hebben we in het Henricusgebouw de aftrap gegeven van het lustrumjaar en de eerste informatie verzameld over de voordeuren van het Raamsdonksveer van vroeger. Aan het einde van 2016 willen we Raamsdonksveer op de kaart hebben staan. Het is dan mogelijk om via een speciale site informatie op te zoeken van elk pand en elke voordeur in het Raamsdonksveer van 1950. Om dit mogelijk te maken hebben we uw hulp nodig.

Koningstraat, Groenstraat, Wilhelminalaan en Oosterhoutseweg
Achter elke voordeur op de kaart van 1950 woonde iemand. In het eerste weekend van januari hebben we al veel te horen gekregen over deze straten met een bijzondere geschiedenis. Tijdens het Open Huis van juni gaan we weer vier straten in beeld brengen. Vier straten die dicht bij elkaar liggen,  maar ieder met een eigen karakter. De statige Wilhelminalaan met zijn statige villa’s en de Oosterhoutseweg met woningen in de schaduw van de watertoren. De Koningstraat en (oude) Groenstraat met arbeiderswoningen en de voetbalvelden van Veerse Boys.

Wie kan ons meer vertellen over deze straten met zijn gebouwen? Heeft u bijvoorbeeld foto’s van de Antonettahoeve of de velden van Veerse Boys? Neem deze dan mee op 4 en 8 juni. Tussen 13:00 en 17:00 uur – op woensdag van 14:00 tot 16:00 uur – gaan we in ’t Fruithuisje terug naar Koningstraat, Wilhelminalaan, Oosterhoutseweg of Groenstraat.

We kunnen uw hulp goed – en graag – gebruiken om deze vragen op te lossen. Natuurlijk staat een lekker bakske koffie (of thee) de vierde of de achtste voor u klaar.

0125 3742

2 reacties op “Open Huis in ’t Fruithuisje: Koningstraat, Wilhelminalaan, Oosterhoutseweg en Groenstraat in de schijnwerpers”

Reacties zijn gesloten.