‘Open Huis’ op 6 april!

Raamsdonksveer – Het begin van de maand betekent tijd voor ‘Open Huis’ en ‘Open Deur’ van stichting Veers Erfgoed. Zaterdag 6 april bent u tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom in ‘t Fruithuisje’.

Zaterdag 6 april en woensdag 10 april staan de deuren van ’t Fruithuisje wagenwijd voor u open. Naast de tentoonstelling over de Nederlands-Indië veteranen blikken we met foto’s en documenten terug op de postgeschiedenis van Raamsdonksveer. Tot de jaren ’90 van de vorige eeuw werd het karakteristieke pand aan de Wilhelminalaan gebruikt als postkantoor. Postbodes die daar werkten, waren vaak bekende dorpsfiguren. Op de bovenverdieping van ’t Fruithuisje halen we de oude posttijd weer even terug.

Zoals de vaste bezoeker van het ‘Open Huis’ gewend is, ligt er weer een stapeltje ‘verse’ en ‘Fèrse’ foto’s op u te wachten. Deze maand zijn dat onder andere twee foto’s met een Koninklijk tintje. Op 27 mei 1961 bezocht Prinses Irene Raamsdonksveer. Tijdens het bezoek is deze foto gemaakt waarop naast de Prinses burgemeester Prinssen staat. Helaas weten wij niet wat de reden is van dit Koninklijke bezoek aan ons dorp. Wie weet hier meer over  te vertellen? Daarnaast hebben wij in het archief een foto van burgemeester Prinssen en veearts Van der Werf op paleis Soestdijk. Met een oudere dame poseren ze naar Koningin Juliana. Wie weet wanneer dit bezoek plaatsvond en wat de reden was? Neem dus zaterdag 6 april tussen 13:00 en 17:00 uur een kijkje in ’t Fruithuisje en vertel het ons. Of laat het ons via de website weten.

Open Huis april 2013 1 Open Huis april 2013 2

Kunt u 6 april niet? Geen probleem! U kunt ook op woensdag 10 april langskomen in ‘t Fruithuisje. Onze gastvrouwen en gastheren heten u die dag vanaf 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom.