’t Fruithuisje

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van ons dorp, breng dan een bezoek aan ’t Fruithuisje. Dit pand aan de Rembrandtlaan (nr. 2) gebruiken we vanaf 2004 als werk- en tentoonstellingsruimte. Op de begane grond vindt u onder andere de huiskamer van vroeger, de rietmattenschuur, een authentiek keukentje en een winkeltje van toen. Samen met allerlei gebruiksvoorwerpen geeft ’t Fruithuisje u een getrouw beeld van de tijden van weleer.

Op de eerste verdieping kunt u de duizenden foto’s bekijken. U komt vast tijd te kort om al dat moois te bekijken. Zijn er speciale foto’s die u graag wilt zien, laat ons dit dan bij de reservering van een bezoek aan ’t Fruithuisje weten. Wij doen ons best om deze foto’s uit het archief te ‘plukken’ en voor u klaar te leggen.

U kunt een afspraak maken om dit markante gebouwtje te bezoeken.

De afgelopen jaren stond regelmatig een bezoek aan ’t Fruithuisje, soms gecombineerd met een wandeling door ‘t Fèèr, op het programma van een familiereünie. Als u in groepsverband, buiten de normale openingstijden om, ’t Fruithuisje wilt bezoeken, vragen we hiervoor een kleine vergoeding. Deze is afhankelijk van het aantal deelnemers. Wilt u ’t Fruithuisje met een groep bezoeken, eventueel in combinatie met een wandeling, neem dan contact op met ons op. U belt daarvoor met één van de bestuursleden of u maakt een afspraak via info@veerserfgoed.nl