Sjop

Bent u op zoek naar een origineel cadeautje, kijk gerust eens rond in onze sjop. U vindt daar boeken, kalenders, dvd’s en een kwartet over de geschiedenis van ons dorp. U bestelt één of meer artikelen via het bestelformulier. Wij zorgen ervoor dat u uw bestelling zo snel mogelijk in huis hebt.

Kijk op het Veers verleden deel 1 – ‘Watersnoodramp 1953’ ***UITVERKOCHT***
In de serie ‘Kijk op het Veers verleden’ laat deel 1, ‘Watersnoodramp 1953’, veel foto’s uit de februaridagen van 1953 zien. Aanleiding van de uitgave van dit boek was de 50e herdenkingsdag van de februariramp in 2003. Ook Raamsdonksveer had in die februaridagen te kampen met wateroverlast. Grote delen van ons dorp stonden onder water en de materiële schade was groot. De herinnering aan die ramp is nog groot en er zijn toen veel foto’s van gemaakt. Het boek geeft een goed beeld van de gevolgen van deze ramp voor Raamsdonksveer. De foto’s worden afgewisseld met persoonlijke herinneringen van mensen aan die eerste februaridagen.
***UITVERKOCHT***
Kijk op het Veers verleden deel 2 – ‘Bevrijd, maar niet vrij…’
***UITVERKOCHT***
In 2005 verscheen deel twee uit de serie ‘Kijk op het Veers verleden’, ‘Bevrijd, maar niet vrij…’. In dit boek staan interessante zaken over de oorlogsperiode en over de bevrijding in de gemeente Raamsdonk. Het maakt duidelijk hoe de inwoners van Raamsdonk en Raamsdonksveer de periode ’40-’45 beleefd hebben. Het 144 pagina’s tellende boek omvat tientallen persoonlijke verhalen van inwoners die de oorlogsperiode bewust hebben meegemaakt. Belangrijke gebeurtenissen als de tankslag bij de Lambertuskerk in Raamsdonk of het springen van de toren van Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Raamsdonksveer staan veel geïnterviewden op het netvlies gebrand. Naast verhalen zijn er in het boek zo’n 80 foto’s gepubliceerd uit de oorlogs- en bevrijdingsperiode. Daarnaast komt de bevrijdingsoptocht van 31 augustus 1945 door Raamsdonk en Raamsdonksveer met tientallen foto’s uitgebreid in beeld.
***UITVERKOCHT***
Kijk op het Veers verleden 3 – ‘Bedrijvig Raamsdonksveer’
Medio jaren vijftig schreef frater Petrus Nolascus Broeders over het verleden van Raamsdonksveer. In zijn memoires maakt de frater een rondgang door het dorp en vertelt over de verschillende bedrijfjes en ambachten in het dorp. Meer dan een halve eeuw later maken we in het boek ‘Bedrijvig Raamsdonksveer’ opnieuw een rondgang langs de bedrijvigheid van toen. Geen ordelijke rondgang door dit dorp, maar afwisselende verhalen over de middenstand en het bedrijfsleven van weleer. In het boek staan veel foto’s, die nooit eerder zijn gepubliceerd. In dit boek komen verschillende echte Fèrse bedrijven aan bod.

Het boek is voor slechts € 7,50 te koop.
Actie: koopt u 2 boeken uit onze Sjop dan betaalt u slechts € 12,50.

DVD Oranje oep z’n Fèrs
Op de dag voor Koninginnedag 2008 werd op een spectaculaire wijze de renovatie van de Veerse kiosk afgesloten. Ruim 1500 bezoekers woonden het evenement ‘Oranje oep z’n Fèrs’ bij. Van dit muziekspektakel, waaraan ruim 300 vrijwilligers meewerkten, is er nu een fraaie professionele DVD met ruim twee uur kijk- en luisterplezier. Dit historisch filmdocument mag absoluut niet ontbreken in de DVD-collectie thuis. Ga eens lekker terug in de tijd en geniet nogmaals van de muziek, de zang en het cabaret van het Groot Fèrs Dorpskoor, koninklijke harmonie ‘De Eendracht’, de Young Stage Band, de artiesten van CV ‘De Faant’ en van de vaak ontroerende optredens tijdens de ‘Nacht van Oranje’? Voor slechts € 5,00 is de kans groot, dat je jezelf terugziet.
DVD van 100 jaar Prins Hendrikstraat
Op zaterdag 18 juli 2009 vierden duizenden bezoekers het spektakel ‘100 jaar Prins Hendrikstraat’. Aanleiding was ‘Den Grooten Brand’ op het Smidseind in 1901 en het bezoek dat Prins Hendrik bracht aan de straat en de slachtoffers. In 2009 werd de straat 100 jaar terug in de tijd gebracht en voor een paar uur het toneel van de bewoners van toen en Prins Hendrik.Die avond maakte het bedrijf Frame-building filmopnames. Dit bedrijf heeft een schitterende DVD gemaakt waarop de vele hoogtepunten van het festijn te zien zijn. De film duurt ongeveer 30 minuten en geeft u een werkelijk schitterende sfeerimpressie van ‘100 jaar Prins Hendrikstraat’. De kosten zijn € 5,00.
“Raamsdonks(veers) kwartet”
***UITVERKOCHT***

Wat is er nu gezelliger dan in de donkere wintermaanden gezellig een spelletje kwartetten en daarbij met z’n allen even teruggaan in de tijd? Alle huurders van Volksbelang ontvingen in december 2008 het “Raamsdonks(veers) kwartet. Jan Kommers, ‘hoffotograaf’ van Veers Erfgoed, stelde uit het enorme archief van inmiddels ruim 5000 foto’s een fraaie collectie samen en verwerkte deze foto’s in dit kwartet. Als dank-je-wel krijgt Veers Erfgoed van Volksbelang toestemming om het kwartet te verkopen.Ook u kunt in het bezit komen van dit kwartet van de voormalige gemeente Raamsdonk. Voor de kernen Raamsdonk en Raamsdonksveer stelde Jan Kommers dertien kwartetten samen die een goed beeld geven van de tijd van toen. Onderwerpen die op de 52 juweeltjes terugkomen zijn onder andere ‘brug en pont’, ‘oud-Raamsdonk’, ‘brand en ramp’, ‘haven’, ‘kerken’ en ‘ziekenhuis’.
***UITVERKOCHT***

Voor bestellingen kunt u het onderstaande contactformulier gebruiken.

[contact-form-7 id=”1368″ title=”Bestelformulier Veers Erfgoed Sjop”]