Veers Erfgoed op de Veerse Dag

Zoals elk jaar staat de kleine kiosk van het Veers Erfgoed op de markt van de Veerse Dag. Dit jaar staat onze prominente kraam op de hoek van Keizersdijk/Het Spant, in de buurt van zalencentrum Boelaars. In onze kraam op de Veerse Dag geven we alvast een voorproefje op onze koijertocht een week later. Tijdens de Veerse Dag kunt u in onze kraam de Koijerkaart komen halen om u voor te bereiden op 25 september. 

Oud en jong kan 25 september wandelen door de geschiedenis van Raamsdonksveer! We hebben de 25e koijerroutes uitgezet door de buurten van Raamsdonksveer. In deze routes zijn weetjes, verhalen en herinneringen over deze buurt verwerkt. De koijertochten starten vanuit de verschillende ‘busplekskes’. Om het koijeren wat makkelijker te maken hebben we koijerkaarten laten maken zodat u 25 september precies weet hoe u moet koijeren. Deze koijerkaart kunt u tijdens de Veerse Dag gratis in onze kraam komen halen.

Hebt u tijdens de Veerse Dag geen tijd? Geen probleem. Op 25 september zijn de kaarten ook te halen bij de verschillend ebusplekskes. Deze bushokjes zijn niet alleen de startplaatsen voor uw ontdekkingstocht, maar ook de opstapplaats voor de ‘d’r oep en d’r af bussen’. Tijdens de koijertocht rijden deze busjes langs de busplekskes om u op te halen en te brengen naar de andere routes in Raamsdonksveer. Handig voor als u minder mobiel bent of even de benen wilt strekken tijdens ’t koieren. De ‘busplekskes’ staan op de routekaarten aangegeven. Koijerde 25 september mee? Kom dan informatie ophalen in onze kraam.

Koop een sleutel en win een ballonvaart
Alle informatie komt op het einde van 2016 digitaal beschikbaar Op een speciale website is hopelijk straks een kaart te raadplegen met informatie over bestaande en verdwenen voordeuren in Raamsdonksveer. Een klus die kosten met zich meebrengt. Daarom is het mogelijk een steentje bij te dragen, door een voordeur te ‘adopteren’. Voor elke voordeur uit 1950 hebben we een ‘voordeur’sleutel gemaakt. Natuurlijk is dat geen echte sleutel, maar ééntje die het adres zal vertegenwoordigen. Aan deze sleutel hangt het adres van toen en nu. De sleutels kosten 10 euro per stuk. Koopt u er eentje, dan hebt u een voordeur uit 1950 geadopteerd.

Een unieke kans dus om er voor te zorgen dat uw familiegeschiedenis straks digitaal te raadplegen is op www.raamsdonksveeropdekaart.nl. Tijdens de Veerse Dag zijn ‘voordeur’sleutels van hèèl Raamsdonksveer te koop. Voor slechts een tientje maakt u een bijzonder project mogelijk. En als u een sleutel koopt maakt u ook nog eens kans op een ballonvaart over Raamsdonksveer. Het bedrijf Roza Ballonvaarten maakt het mogelijk dat in het voorjaar van 2017 twee personen over ons dorp en de gemeente mogen varen. missen. Dus koijer met ons mee, koop een sleutel en maak kans om ons mooie dorp van boven te zien.