Veers Erfgoed: ‘Open Huis’ op 6 januari!

Raamsdonksveer – Veers Erfgoed start het nieuwe jaar traditioneel met een ‘Open Huis’. Op zaterdag 6 januari bent u van harte welkom in ‘t Fruithuisje om in onze fotoboeken te bladeren en nieuwjaarswensen met elkaar uit te wisselen.

 

Het nieuwe jaar gaat uiteraard weer mooie momenten opleveren waarin we het verleden van Raamsdonksveer opnieuw in de schijnwerpers zetten. Zaterdag 6 januari en woensdag 10 januari staan de deuren van ’t Fruithuisje wagenwijd voor u open. Dit keer geen specifiek thema, maar gewoon ‘ouverwets fotookes kaike’. We hebben tientallen foto’s in ons archief waarvan we niet weten wie er op staan, waar en wanneer de foto is genomen.

Ook kunt u die middagen de start zien van een nieuwe tentoonstelling in het voorjaar van het nieuwe jaar. Al geruime tijd is een werkgroep in onze archieven aan het spitten naar ‘bijzondere Faanten’. Inwoners van Raamsdonksveer of personen met roots in ons dorp die een unieke prestatie verricht hebben, een bijzondere hobby hebben of zich kenmerken door een interessant levensverhaal.

DSC_0496 (002)

Kortom, personen die boven het Fèrse maaiveld uitsteken. Dit zijn niet altijd de bekende personen. In de geschiedenis van Raamsdonksveer zijn er genoeg mensen die het waard zijn om in de spotlight te zetten. Misschien bent u het zelf wel.

Kom dus 6 januari en woensdag 10 januari op ’n bakske in ’t Fruithuisje. De fotoboeken met honderden andere foto’s uit ons archief liggen op tafel en natuurlijk kunt u de website raamsdonksveeropdekaart.nl in ’t Fruithuisje raadplegen. De deuren van ’t Fruithuisje zijn van 13:00 tot 16:00 uur geopend.