Veers Erfgoed: Raamsdonksveer op de kaart tijdens ‘Open Huis’

Raamsdonksveer – Op zaterdag 7 en woensdag 11 oktober is er weer een ‘Open Huis’ van stichting Veers Erfgoed. Tijdens deze open middagen in ’t Fruithuisje staat Raamsdonksveer op de kaart centraal. Samen met de vrijwilligers van het Veers Erfgoed kunt u digitaal gaan speuren naar de geschiedenis van panden en plekjes in ’t Fèèr.

 2017-10-04 (1)

Sinds dit jaar is de kaart www.raamsdonksveeropdekaart.nl voor iedereen raadpleegbaar. Op deze interactieve kaart raadpleeg je informatie over honderden panden en adressen in Raamsdonksveer. Startpunt voor je ontdekkingstocht is het adressenbestand van 1950. Op Raamsdonksveer op de Kaart zijn deze adressen gemarkeerd met een OIP (Ontiegelijk Interessaant Plekske). Als je op een OIP klikt verschijnt er informatie over die plek. Genoeg informatie voor een urenlange speurtocht door de digitale informatie over oud Raamsdonksveer.

De afgelopen zomermaanden is door vrijwilligers weer nieuwe informatie aan de kaart toegevoegd. Er zijn dus weer nieuwe foto’s en weetjes op de kaart te vinden over panden en plekjes van oud Raamsdonksveer. Er staan op zaterdag 7 en woensdag 11 oktober in ’t Fruithuisje verschillende computers voor u klaar om de digitale zoektocht te gaan starten. Daarnaast hebben de vrijwilligers van het Veers Erfgoed een introductiefilmpje gemaakt om mensen die niet zo handig zijn met de computer wegwijs te maken. Dit filmpje is 7 oktober voor het eerst te zien en wordt natuurlijk op raamsdonksveeropdekaart.nl toegevoegd.

 

Kom zaterdag 7 oktober van 13:00 tot 16:00 uur of woensdag 11 oktober van 14:00 tot 16:00 uur naar ’t Fruithuisje. Onze vrijwilligers staan klaar om te laten zien wat er allemaal te raadplegen is via de site. Interesse om ons te helpen bij het vullen van Raamsdonksveer op de Kaart? Kom dan ook één van de middagen langs of stuur een e-mail naar opdekaart@veerserfgoed.nl.